fredag 6. august 2010

Mi dyrehistorie..

No dei siste dagane he ej såtte på eit fotoprogram frå Elkjøp å laga mej ei fotobok. Der he ej skrive inn alle dyr ej he hatt, kva tid dei var fødde, kva rase dei er og kva tid dei eventuelt døde. No er boka ferdig og bestilt. Det vert spennande å få den i posten. Det kan vere greit å ha ei slik oversikt her i hus, sidan her har vandra mange forskjellige firbeinte opp gjennom åra. Legger med ei fin historie til minne om dei som ikkje er lenger, og nokon bilete av dyr som desverre ikkje er meir.. Ein annan dag skal eg skrive inn heile mi dyrehistorie, men det vert nok på sikt.
"Det finnes en bro som knytter sammen himmelen og jorden. På den siden av broen som ligger nærmest jorden finnes det store, grønne enger med masser av vakre blomster og trær. Det er alltid sommer der, med varmt solskinn, små bekker av frisk vann og nydelige sommerfugler.

Det er til dette vakre landskapet ved Rainbow Bridge at dyrene kommer når de dør. Alle de som var syke, gamle eller skadde når de døde, blir unge og friske igjen ved "Rainbow Bridge" - slik vi husker dem best. Her er de gode og varme, har massevis av mat og drikke og leker med hverandre dagen lang.

Alle dyrene er tilfredse og lykkelige, bortsett fra èn ting: de savner en som var svært spesiell for dem, en de måtte la bli igjen. Det er mennesket som var glad i dem når de levde på jorden.

Så en dag, midt i leken, stopper dyret ditt opp og ser langt mot horisonten. De klare øynene skinner, ørene står rett opp og kroppen skjelver i spenning. Plutselig setter den avgårde fra de andre dyrene, løper så fort at den nesten flyr over det grønne gresset - de sterke bena bærer den raskere og raskere. DU er kommet!

Når dere endelig møtes, tar du din venn i armene dine. Så lang tid fra hverandre, men aldri i hjertet. Du ser inn i de trofaste øynene og stryker hodet som har lagt seg på skulderen din. Du reiser deg og sammen går dere over Rainbow Bridge, til den andre siden. Dere skal aldri være fra hverandre igjen".

I England sier man derfor alltid når et kjært dyr skal dø: "See you at Rainbow Bridge..."

Dagens visdom:
Den dag kjem aldri at eg deg gløymer..

Ingen kommentarer: