tirsdag 14. oktober 2008

unga, unga? unga! UNGA?!

Unga. Det he me allesammen vore. Me he enten vore et englebarn eller et djevelbarn. Kanskje til og med en mellomting? Unga slite veldig på haude til dei "litt-eldre-ungane". Du he også dei "litt-eldre-ungane" som elska å styre med ditte her. Ej e ikkje en av dei. EJ foretrekke hunde. Ej ekje meint til å vere et førebilde, ej e meint til å vere en del av fellesskapen. En anonym, men viktig bit i eit stort puslespel. Ej må seie ej lika mej best der. Ej ekje den puslebiten med den viktige aua til hesten som e hovuddelen i portrette. Ej e meir den skybiten, den som e so monge av? Ikkje den ytterste kanten, men midt inn i der, eller kanskje grase so hesten springe på?

Praksis. Ei tvang i ei musikk klasse. Mareritt for noken, glede for andre. Å møte sjuandeklassinga i to tima kvar dag, i ei veke? Ja, det e tungt, veldig tungt. Men so merka en ettekvart at det e nå egentlig ikkje soo gale. Tida går fort, og d e trossalt ikkje so mange tima av livet mitt ej bruka. Uten skikkelig mot, kjemkje en langt. Det he folke alltid sagt. Det stemme faktisk. Friskt mot i morga også!

Dyrelege: I dag va Sirius, som no e døypt Iris, til dyrlegen. Ho skulle berre ha vaksine, men oppførte sej som om ho skulle avlivast. Og berre for å sette streken på det måtte ho klore sej godt inn i henda na stakkars Siw. (Ho e altså dyrlegen)

Nausicaa from Valley of the Wind. Ghibli Studios, et fabelaktig studio. Filmen e djup, (som alle andre anime) og ej elska ditte. Viktige budskap, vridd på ein fantastisk måte! Ikkje heilt typisk "små-søte-figura-fred-og-ro-film", men litt krig med menneske og innsekt. Et flott eksemplar frå Ghibli, men ikkje det beste. Likevel verdt å sjå! Neste på listå e Porsco Rosco:)

Aspirantøving. Eit fenomen som må til for å få folk inn i korpse. Ei ellers heilt grei arbeidshalvtime, tyngre, ette to tima med andre unga.

Korps. Kjekt, men utfordrande. Rytme, eit manglande element med mej. Det skal gå, ej he vilja, ej må øve. Fatt mot!

Grey's Anatomy; lovely, lovely, lovely.

1 kommentar:

Anonym sa...

Prøv 20 timar i veka med 6. klassingar, du. I fire veker i strekk! Jaiks. :S
Hehe, kjekt å lese bloggen din, Anita. :)
Ha det fint!
PS: Elles er du hjarteleg velkomen inn på min blogg. Kommenter gjerne fletta av deg!