søndag 30. januar 2011

Rollebytte..


Dagens visdom:
You don't know what to miss
before you lose..

fredag 28. januar 2011

Studiotid!

I dag har me endeleg byrja å kome i gang med studio opptak i musikkteknologi. Det er sjølvsagt dette som er artig, og som ein er villig til å bruke fritida si på. I dag var me igjen ein gjeng i studio og spelte inn ein song av Sandra; Othilie. Eg gav mi flotte stemme til enkel koring, og her er resultatet kan du finne på denne linken:
http://www.myspace.com/sandragullhaug

Sjølve opptaket vart litt lågt, men dette skal me ordne etterkvart. Er trossalt vårt fyrste sjølstendige opptak. Berre vent til me vert drevne i gamet. Me må jo trossalt utnytte tilgangen me har dette semesteret til å spele inn all musikk me har! :p

Dagens visdom:
A song is like an apple..

torsdag 27. januar 2011

Junah 5 månadar!

Prektig!
Hellu!
Tøffing!
Tendens til hjulbeint.,? :p
Tittei..

Månadane går fort, og Junah veks fort. Ho slår no ut 35,5 cm, sånn ca. Slingringsmonn er der nok, men me har målt fleire gangar med samme resultat. Junah er mykje meir aktiv no, og finn på mykje fleire rampestrekar. Ho er ofte tøff i tryne og vender det andre øyret til. Likevel har ho ingen interesse av å vere nokon plass utan oss. Ho skal helst sove på fanget, eller rett ved føtene våra. Og om eg og Anja går tur utan henne er dette sjølvsagt verdens undergang. Likevel har ho merkeleg nok ikkje noko problem å vere i bur aleine, heldigvis!

Dagens visdom:
Learning by doing..

tirsdag 25. januar 2011

Skogstur..

I dag gjekk eg og Anja oss ein tur opp i skogen. Det er alltid spennande å gå fyrste turen i skogen etter at det har vore snø ei stund, då er nemleg alt forandra. Stiane som me brukte gå og trea er enten borte, eller forfalne. Der dukkar også alltid opp nye og spennande kostruksjonar. Slik som desse to trea på bilete over og under.
Dette treet som er bilete av over synes eg var fasinerande fordi det danna ei bru. Enda meir imponerande var det at treet fortsatt stod i bakken, det hadde berre bøygd seg slik etter snøen mest sannsynlig. Og om ein skal gå djupare enn dette er det ei bru mellom mørk og lys, sidan sola treff på andre enden. Eg var litt fortvila sidan eg ikkje hadde med meg eit skikkelig kamera. Dette er nemleg berre mobilbilete.
Til slutt ei måsegrodd rot. Skulle liksom prøve å få bilete av det fine lyset som er i skogen når sola skin mellom stammene, men den gang ei. Eg får vel seie det slik at det må opplevast på eiga hand, eller noko i den dur. Det er vakkert når solstrålane bryt fram berre på bestemte plassar. Eventyrlig i skogen var det i dag. Anja synes også det var veldig spennande. Einaste eg har å utsette er at eg ikkje er så overbegeistra for å finne hjortelik/ delar av hjort, som jegarane ikkje har gravd skikkelig ned. Dette øydelegger idyllen for meg.

Dagens visdom:
Navi… Navi, where art thou?
Come hither.
Oh Navi, the fairy, listen to my words…
The words of the Deku Tree…

søndag 23. januar 2011

To ulver, ein gris..

Henteleiken..
Junah observerer i trygg avstand frå den skumle grisen..
Rulle ved sidan av, rulle over, rulle med i munnen..
Alt er artig!

I dag kom mamma heim frå Oslo. Ho hadde med nokon småting til hundane sjølvsagt. Junah fekk seg to turselar og nytt halsband. Heldigvis passa alt saman slik det skulle. Anja fekk seg ein rosa gris. Det er den du ser på bilete. Denne grisen lagar grynte, eller rape lydar. Eg skvett kvar gang nokon av hundane får lyd i den. Er ikkje mykje som skal til heller. Junah synes egentlig den er forferdelig skummel, men nyskjerrig er ho nok uansett. Junah har forresten endeleg felt hjørnetennene sine nede, og dei oppe kjem visst slik dei skal, så då er det vel og bra.

Dagens visdom:
Spider pig, spider pig
does whatever a spider pig does..

tirsdag 18. januar 2011

Det går mot vår..

Krig..
Sjekk stilen!
Gåtur..
Viktig å velge rett størrelse i kjeppar..
"Sjå her skal ej vise dej, so kan du prøve etter på Junah"

Dagens visdom:
Seeee, en snøfri mark..
Det må vere sommerens første..

fredag 14. januar 2011

EIn vinterdag i januar..

Ska tru om tonga drep meg..?
Legg merke til en rullande hund i venstre hjørne..
Ska tru ka Anja gjer på..?

Dagens visdom:
Det er kaldt i januar..

tirsdag 11. januar 2011

I morga byrjar kvardagen..

Aften rød, gir morgen blød..
Ikkje nyskjerrig i det heile tatt..
Observasjon av Anja..
Dagens visdom:
"I care not much for a man's religion whose dog and cat are not the better for it."
- Abraham Lincoln

mandag 10. januar 2011

Skiføre..

No kan Anja endeleg vere ute utan noko lest av noko slag. Ho kløyvde nemleg av kloa si då ho leika med Dina for nokon veke sidan, og for at dette skulle få gro i fred, måtte ein ha på potesokkar, eller på bilete ein heilt vanleg lest. No er der komt ei hard og god hinne på kloa, og Anja kan nyte tilverelsen ute utan noko på føttene. Ein ting skal likevel seiast. Eg hadde på ho fire sokkar ein av dagane me gjekk tur. Me kom tilbake berre med tre. Det kom store mengder snø i mellomtida, men her i forgårs gravde Anja fram den fjerde lesten oppe i gamlevegen. Ho gøymde den vel i håp om å sleppe lestar!
På laurdag var eg og Ole Andreas på Bondalseidet. Kjempe fint føre, men desverre var der mykje spor, og mykje folk. Likevel hadde me ein fin skidag. Ole Andreas har fått seg nye slalomski, så det vert vel fleire turar utover våren tenkjer eg. Bilete er sjølvsagt tatt slik at ein ser Dalsfjordfjella i bakgrunnen.
I dag gjekk eg og Anja på skitur fram gjennom Dravlausdalen. Desverre så var der ikkje kaurt opp sidan forrige snøfall, så me måtte stavre oss i veg. Eg seier berre en ting: Anita + langrennski + skaresnø = TRAGEDIE. Me kom oss likevel heile heim. Var kjekt å sjå mykje harespor fram gjennom. Me møtte også ein hjortekalv. Heldigvis hadde eg bestemt meg for å prøve nye langlina til Anja, så eg fekk stoppe ho før ho skulle ha seg hjortesteik. Kan tenke meg Anja også ynskjer ho hadde noko på beina som flaut på snøen. Bilete viser den dautrøtte hunden når me var tilbake.

Dagens visdom:
Eg snører min sekk,
og spenner mine ski..

fredag 7. januar 2011

Narnia og vekå..

I går va eg på kino å såg den nye Narnia filmen saman med Ole Andreas, Sandra og Sindre. Narnia har eg alltid likt. Eg vokste opp med BBC sin eldgamle versjon til juleserie, slik som mange andre i Noregs land. I tillegg har eg sjølvsagt bøkene, og dei e sjølvsagt også lest. Narnia er jo berre ei herlig fortelling. C S Lewis har gjort ein god jobb her (dog han har vorte mykje inspirert av sin gode venn JRR Tolkien). Filmatiseringa BBC hadde var ei god filmatisering som følgte boka godt, likevel kan den ikkje kallast så bra nå lenger. Teknikken og effektene har utvikla seg mykje sidan den gong. Ein treng til dømes ikkje lenger å ha ei pelskostyme der nokon må vere inni å leike Aslan. Den løvekostyma er forresten utstillt på eit museum ein stad. Dit må eg å sjå ein gong.På bileta her ser ein fyrste filmatisering av Narnia med bilete av Aslan. Det nedste bilete er av den nye versjonen av Aslan. Eg saknar nesten den fyrste Aslan, for han ser så mykje søtare ut enn den nye. Men eg har vent meg til den nye no. Han har mørk og kraftig stemme som gjer rolla hans overbevisande. For dei som ikkje visste det er Aslan ein metafor for kristendommen sin Gud.

Det er nye tider no, og det viser godt i Disney sin versjon av Narnia (tredje film Century FOX). Etter wikipedia godkjente også etterkomaren av Lewis grafikken før han godkjente filmatiseringa. Fyrste filmen var Løva, Heksa og Klesskapet, andre filmen Prins Caspian og den som me såg, Reisen til det ytterste hav. Eg synes filmen var spennande, kanskje litt seige scener av og til, men det store bilete likte eg. Der var nokon vriar i forhold til bok og tidligare filmatisering, men dei øydela ikkje på noko vis. Vidare reknar eg med dei iallfall filmatiserar Sølvstolen. Dette er bøker som tidlegare har vore filmatisert. Eg synes det hadde vore enda meir interessant om dei tok med Hesten og hans gutt og Drømmen om Narnia. Men mitt aller største ønske ligg i at dei filmatiserar den siste, og etter mi meining beste, boka. Dette er sjølvsagt snakk om Den siste striden.
(Sandra he fått sej fotoapparat)
Dagens visdom:
"All shall be done", said Aslan

tirsdag 4. januar 2011

Nytt år, nye moglegheiter!

Dette vert då mitt fyrste innlegg i 2011. Forhåpentligvis er det langt frå det siste. 2011 vert eit spennande år. Bachloroppgave står for tur, og den kjem til å prege store delar av våren. Eg håpe likevel at den går unna utan veldig store komplikasjonar. Ellers må eg også finne ut kva eg vil til hausten. Det store spørsmålet vert, kvar går vegen vidare? Resten får eg ta som det kjem. Når snøen dreg vert iallfall agilitysettet tatt i bruk!Starten på det nye året har eigentleg gått fint føre seg. Det har vore gode middagar, kjekke stundar saman med vennar og min beste venn Mario, som kanskje du også kjenner? Det har lava ned snø som rekk meg godt oppom knea, og det har rukke å regna litt i tillegg. Om du ser nøye på bilete over kan du også sjå to fornøgde pelsar som kikar på meg som er ute å tek bilete (klikk på for å forstørre).
I dag var det solformørkelse. Sidan sola er så treig her, på grunn av fjella, så vart det ikkje noko å sjå. Men derimot skumringa som kom krypande for litt sida, den baud på mykje fint lys ute. Ein kvar med kamera vert lokka ut då, etter mi meining.
Same bilete synes du? Er ikkje det tenk. Eine bilete får med stjerna, den andre får ikkje med stjerna. Når sant skal seiast er det faktisk ikkje ei stjerne. Det er ein planet. Venus. Den er ein kjent og kjær venn no i desse mørketider, dog min favoritt forekomst på himmelen er stjerna Sirius. Det er nemleg hunden til Orion. Astronomi har alltid vore interessant, astrologi også for den del.
Skylaget var skikkelig vakkert i kveld. Fleire lag, med utallige fargar. Ei fryd å sjå på. Eg vonar det vert mange fine kveldar frammover. Det er nok derfor eg er så glad i vinteren, den ynskjer stjernebileta og månen velkommen som ein god gammal venn. Dei kalde, klare kveldane er ein fryd å vandre ute i. Ei fin anledning til å lufte hunden. Eg kan nok aldri byrja sjå skrekkfilmar igjen, då hadde eg ikkje turt vandre der ute aleine når himlen er på sitt finaste!

Dagens visdom:
Twilight is the start of night,
but the end of the light..